Ann och Madeleine Montgomery-Cederhielm

Ann och Madeleine Montgomery-Cederhielm

Segersjödagarna 26-27 augusti 2017

EN FEST FÖR HELA FAMILJEN!

Den 18:e upplagan av Segersjödagarna är i år större än någon gång tidigare! SM i fälttävlan med 80 ekipage, aktiviteter för hela familjen och en saluhall fylld med smaker från Närke. Totalt ett 80-tal utställare på mässområdet i de vackra omgivningarna vid Segersjö herrgård en bit från Odensbacken. Och precis som tidigare år är det familjen Montgomery-Cederhielm som både är värdar och arrangörer av detta event.

  – Nu efter EM i Polen där det svenska laget tog brons känns det jätteroligt att SM ska avgöras här. Flera av dem som deltog i Polen kommer hit, säger Ann Montgomery-Cederhielm som ansvarar för SM-tävlingarna.

Fälttävlan som består av dressyr, hoppning och terrängritt lockar i år inte mindre än 80 ekipage som under två dagar tävlar om den åtråvärda titeln Svensk mästare och det stora intresset att delta i tävlingen innebär att dressyren startar redan på fredag eftermiddag, alltså den 25 augusti.

 – Det ställer stora krav på både ryttare och häst som måste vara mångsidig för att klara de tre grenarna. Man brukar ju säga att fälttävlan är ridsportens F1 och det kan jag verkligen hålla med om, säger Ann.

I år står Segersjödagarna värd för både seniorer, juniorer och young riders med internationella klasser och fyra domare ur världseliten kommer att döma under tävlingen.

Många svenska elitryttare deltar i tävlingen, bland dem, William Nilsson-Fryer och Anna Freskgård som båda är välmeriterade fälttävlansryttare. Fast det stora hemmahoppet heter Rebecka Tell som rider för Segersjö Fältrittklubb och som hoppas på en fin placering.

Men Segersjödagarna är så mycket mer än fälttävlan över spektakulära hinder.

Under helgen slår en provisorisk saluhall upp sina portar och här kan besökarna njuta av lokalproducerad mat. Lokala livsmedelsproducenter bjuder bland annat på fisk, kött och grönsaker i många olika varianter.

Nytt för i år är lokalbryggt öl som utlovas bli nåt i hästväg!

Madeleine Montgomery är mässansvarig och intresset för att få ställa ut under Segersjödagarna är stort bland både lokala företag och långväga entreprenörer.

 – Omkring 80 utställare totalt kommer att finnas på det stora mässområdet med en lång rad aktiviteter för både barn och vuxna, berättar Madeleine.

Ponnyridning, look a like-tävling med din hund, agility och freestyleuppvisning show med islandshästar, uppvisning modellflygmm.

 – Vi hoppas att även dom som inte vet så mycket om fälttävlan och ridsport ska få en riktigt trevlig  utflykt hit till Segersjö, säger Madeleine

Tillbaka till Segersjödagarna 2017