Succé för Segersjödagarna och SM-tävlingarna i fältritt!

Det blev en verklig folkfest när den 18:e upplagan av Segersjödagarna avslutades under söndagen. I strålande sensommarväder kunde Anna Nilsson, Tågarps Ryttarförening, och hästen Candy Girl rida hem SM-titeln i fälttävlan för seniorer inför fullsatta läktare.

Anna Nilsson på hästen Candy Girl, svensk mästare i fälttävlan

Nya svenska mästare efter helgens tävlingar blev också Lina Forsberg på hästen Kaizen i klassen Young Rider medan Jennifer Hallsenius knep SM-titeln i juniorklassen med hästen Chelldon Z.

Familjen Montgomery-Cederhielm som både är värdar och arrangör av Segersjödagarna var väldigt nöjda när tävlingarna var avslutade och mässområdet stängde.

-Jag är så glad och nöjd att allt har fungerat så bra och att tävlingarna håller sådan klass, säger Ann Montgomery-Cederhielm. Och när de sista priserna i SM-tävlingarna delats ut hyllade Ann alla 250 frivilliga som arbetat med eventet.

-Utan er hade det inte varit möjligt genomföra Segersjödagarna, ni är fantastiska! 

Den nya förbundskaptenen för svensk fälttävlan FredrikBergendorff fanns på plats under tävlingshelgen och han var väldigt positiv.

Förbundskapten Fredrik Bergendorff

Förbundskapten Fredrik Bergendorff

-Det är första gången jag är här och jag är väldigt imponerad. Tävlingarna håller toppklass och kan mäta sig med fälttävlan ute i Europa.

Fredrik Bergendorff som är bosatt i England jämförde Segersjödagarna med motsvarande engelska tävlingar.

-Genomtänkt och välorganiserat och det är så viktigt när vi nu ska jobba för att sälja in fälttävlan i större omfattning.

Det var inte bara antalet deltagande ekipage som i år var fler än tidigare. Rekordmånga besökare valde den här helgen att ta sig ut till Segersjö herrgård för att njuta av hästtävlingar i toppklass och stöva runt på mässområdet bland alla utställare.

I den specialuppförda Saluhallen serverades smakupplevelser från Närke och vid lunchtid på söndagen stod människor i långa köer utanför hallen i väntan på de godsaker som lokala livsmedelsproducenter kunde erbjuda.

Utställare och sponsorer sken i kapp med solen tillsammans med intresserade besökare och huvudsponsorn Land Rovers uppställda bilar drog till sig både köpsugna och dem med drömmar om en häftigare bil.

Värdar och arrangör, familjen Montgomery-Cederhielm

Värdar och arrangör, familjen Montgomery-Cederhielm

Nu lägger sig ett stilla lugn över Segersjö herrgård och alla inblandade vilar ut en stund innan det är dags att börja planera för nästa års event.

/Birgitta Ekblad

Tillbaka till Segersjödagarna 2017